
Urządzenia i Akcesoria
Burger grzybowo-jaglany
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 sztuk
Składniki
-
grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików25 - 30 g
-
wrzącej wody500 g
Sos pomidorowo-śliwkowy
-
wody150 g
-
śliwek suszonych, bez pestek70 - 80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki300 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
Burger grzybowo-jaglany
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół30 - 40 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki50 g
-
kaszy jaglanej140 g
-
masła klarowanego25 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
sosu sojowego2 - 2 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej45 g
-
bułek do burgerów5
-
sałaty masłowej5 liści
-
rukola do podania
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
515.1 kcal /
2155.3 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
86 g
Błonnik
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska