Urządzenia i Akcesoria
Burger grzybowo-jaglany
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 sztuk
Składniki
-
25 - 30 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
-
500 g wrzącej wody
Sos pomidorowo-śliwkowy
-
150 g wody
-
70 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek
-
300 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Burger grzybowo-jaglany
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
140 g kaszy jaglanej
-
25 g masła25 g masła klarowanego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 2 ½ łyżeczki sosu sojowego
-
45 g mąki pszennej
-
5 bułek do burgerów
-
5 liści sałaty masłowej
-
rukola do podania
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
16.6 g
Kalorie
2155.3 kJ /
515.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
7.5 g
Węglowodany
86 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Burger z tofu
2 godz.
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1 godz. 30 min