Krupnik z grzybami

Krupnik z grzybami

4.9 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 5 g grzybów, suszonych
  • 365 g wody
  • 25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 15 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 35 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 65 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 55 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 130 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
  • 5 g masła
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 25 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 15 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 864.5 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1824.1 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 24.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...