Urządzenia i Akcesoria
Krupnik z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
5 g grzybów, suszonych
-
365 g wody
-
25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
15 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
35 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
65 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
55 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
130 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
-
5 g masła
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
25 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
15 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
864.5 mg
Białko
17.4 g
Kalorie
1824.1 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
24.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa
1h 15min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Szwajcarski krupnik
40min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Kapuśniak
50min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Krupnik
40min
Zupa grochowa
1h