Urządzenia i Akcesoria
Krupnik z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych
-
630 g wody
-
45 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
65 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
130 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
20 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
-
35 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
110 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
250 - 270 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
-
15 g masła
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
55 - 60 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
35 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
862.1 mg
Białko
17.4 g
Kalorie
1873.8 kJ /
447.9 kcal
Tłuszcz
31.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Kapuśniak kaszubski
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min