Krupnik z grzybami

Krupnik z grzybami

4.2 18 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g grzybów, suszonych
  • 630 g wody
  • 45 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 65 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 130 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 20 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
  • 35 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 110 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 250 - 270 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
  • 15 g masła
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 55 - 60 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 35 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 862.1 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1873.8 kJ / 447.9 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...