Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Przyprawa garam masala
-
1 ½ łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 ½ łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki goździków
-
2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
-
2 łyżki curry, mielonego
Kurczak garam masala
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki600 g pomidorów świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
45 g cukru
-
1 - 1 ¼ łyżeczkę soli
-
750 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
519.6 mg
Białko
30.8 g
Kalorie
1417.3 kJ /
338.8 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Przyprawa garam masala
5 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min