Kurczak garam masala

4.7 46 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

Przyprawa garam masala
  • 1 ½ łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 ½ łyżka nasion kolendry
  • 1 ½ łyżka nasion kminu rzymskiego
    1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki goździków
  • 2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
  • 2 łyżki curry, mielonego
Kurczak garam masala
  • 600 g pomidorów świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    600 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 120 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu gęstej
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki
  • 45 g cukru
  • 1 - 1 ¼ łyżeczkę soli
  • 750 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 519.6 mg
Białko 30.8 g
Kalorie 1417.3 kJ / 338.8 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...