Kurczak garam masala

4.5 33 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

Przyprawa garam masala
  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 1 łyżka nasion kminu rzymskiego
    1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki goździków
  • 2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
  • 2 łyżki curry, mielonego
Kurczak garam masala
  • 200 g pomidorów świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu gęstej
  • 25 g masła
  • 15 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 382 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 1622.7 kJ / 387.9 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...