Tagliatelle ze szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem

4.2 94 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • 280 g liści szpinaku baby, świeżych
    280 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 621 kcal / 2597.9 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 688.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...