
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
280 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
621 kcal /
2597.9 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
688.7 mg