
Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowo-śmietanowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
450 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 g mleka
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g wody
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
250 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 1 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.7 kcal /
965.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
1105 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Sos pomidorowy
40 min
Duszony szpinak
15 min