
Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowo-śmietanowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego30 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych450 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mleka300 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
wody20 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
szynki długodojrzewającej pokrojonej na 1 cm kawałki250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.7 kcal /
965.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
1105 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska