Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
180 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
130 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski130 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
830.5 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
2659.5 kJ /
635.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
73.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min