Tagliatelle ze szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem

4.4 123 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 180 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • 130 g liści szpinaku baby, świeżych
    130 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski
  • 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 830.5 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 2659.5 kJ / 635.7 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 73.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...