
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kurczakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 - 40 g wody zimnej
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
-
50 g oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół
-
200 g sera camembert pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
3 jajka
-
3 - 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) połówek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
469 kcal /
1966 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
33.3 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska