
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kurczakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki110 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu220 g
-
wody zimnej30 - 40 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę300 g
-
oleju rzepakowego50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
pieczarek przekrojonych na pół250 g
-
sera camembert pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków200 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
jajka3
-
orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) połówek3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
469 kcal /
1966 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
33.3 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska