Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g wody
-
190 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
90 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
35 g liści selera35 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
900 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski (2 x 5 cm)
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
230 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
45 g mąki pszennej
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
412.9 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
1482.1 kJ /
354.2 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
1 godz. 5 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min