Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry

Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry

4.6 60 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    60 g
    60 g sera edamskiego, pokrojonego na kawałki
  • kostek boczku (ok. 1 cm)
    60 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry podzielonych na pojedyncze filety
    800 - 850 g
  • sosu sojowego
    3 łyżki
  • koncentratu wołowego (np. Bovril, Maggi)
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    280 - 300 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • soli
    1 szczypta
  • batatów obranych, pokrojonych w 4 cm plastry
    400 g
  • jabłek (np. Granny Smith, Golden Delicious), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    500 g
  • jabłek, do gotowania (np. Bramley, Reinette), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    180 g
  • octu jabłkowego lub octu ryżowego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • curry, mielonego do smaku
    1 czubata łyżeczka
  • wody
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 656 kcal / 2745 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...