
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki60 g
-
kostek boczku (ok. 1 cm)60 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry podzielonych na pojedyncze filety800 - 850 g
-
sosu sojowego3 łyżki
-
koncentratu wołowego (np. Bovril, Maggi)1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek40 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki280 - 300 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
soli1 szczypta
-
batatów obranych, pokrojonych w 4 cm plastry400 g
-
jabłek (np. Granny Smith, Golden Delicious), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki500 g
-
jabłek, do gotowania (np. Bramley, Reinette), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki180 g
-
octu jabłkowego lub octu ryżowego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
curry, mielonego do smaku1 czubata łyżeczka
-
wody200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
656 kcal /
2745 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
7.3 g