Risotto con scarola, patate e crescenza

Risotto con scarola, patate e crescenza

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 45 g di scalogno a metà
  • 75 g di burro
  • 150 g di scarola a listarelle
  • 480 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 75 g di vino bianco
  • 940 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di patata pelata e a cubetti (1 cm)
  • 120 g di cubetti di pancetta dolce (1 cm)
  • 120 g di crescenza a pezzi
  • 45 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 2230 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...