Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 80 g di salame d'la duia (sotto grasso)
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino rosso Barbera
- 740 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Risotto pere e Castelmagno
35min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Risotto timo e toma
35min
Cocotte persi pien
1h
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h
Risotto al Barolo
30min
Polenta al formaggio
1h
Fonduta
8h 20min
Bonèt
2 godz.