Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 80 g di salame d'la duia (sotto grasso)
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino rosso Barbera
- 740 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso e porri
30 Min
Semolino dolce
1h
Cocotte persi pien
1h
Bagna cauda
35 Min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 Min
Risotto con salampatata
35 Min
Zabaione
15 Min
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 Std. 40 Min
Pasta e fagioli (Bimby Friend)
45 min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Risotto bianco con porri e mela
30 Min