Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (0.5 cm)
- 300 g di riso Carnaroli
- 30 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 92.5 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla birra
35 min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min
Risotto ai peperoni e tonno
40 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto alla campagnola
30min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 min
Risotto affumicato
35 min