Risotto al Barolo

Risotto al Barolo

4.9 12 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 130 g di vino rosso Barolo
  • 330 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    ½ cucchiaino di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • 10 g di burro
  • Parmigiano Reggiano in scaglie a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1627 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...