Risotto al prosecco e lavanda

Risotto al prosecco e lavanda

2.3 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 10 foglie di salvia fresca lavate
  • 360 g di riso Carnaroli
  • 600 g di Prosecco
  • 370 di acqua calda
  • 6 rametti di fiori di lavanda i fiori lavati e asciugati delicatamente + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di burro
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza grattugiata
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 1858 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Węglowodany 72.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...