Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di burro
- 60 g di pancetta coppata a listarelle
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 300 g di birra chiara a temperatura ambiente
- 400 g di acqua
- 1 pizzico sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1841 kJ / 440 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto alla valdostana
35 min
Risotto alla milanese
30 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto rosmarino e speck
25 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto affumicato
35 min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min