Risotto allo Champagne
TM31 TM5 TM6

Risotto allo Champagne

3.7 (41 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 60 g di cipolla in quarti (1 cipolla)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di riso tipo Vialone nano (cottura 15 minuti)
  • 400 g di Champagne
    lub 400 g di spumante secco
  • 600 g di brodo di carne caldo
    lub 600 g di acqua calda + 1.5 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2771 kJ / 662 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
101.3 g
Tłuszcz
17.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy