Bułki wrocławskie

Bułki wrocławskie

5.0 391 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk

Składniki

  • 260 g mleka
  • 230 g wody
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 45 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
  • 2 ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 267.3 kcal / 745.9 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 376.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...