Urządzenia i Akcesoria
Bułki wrocławskie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
260 g mleka
-
230 g wody
-
3 łyżeczki suchych drożdży30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
45 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
-
2 ¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
376.6 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
745.9 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
50.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chałka z kruszonką
1óra 30p
Bajgle z makiem
1óra 25p
Tradycyjne bagietki
2óra 30p
Chleb portugalski (Pão de água)
4óra
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2óra 10p
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4óra 35p
Rogale śniadaniowe
2óra 10p
Chleb jogurtowy
3óra
Zawijane drożdżówki z serem
2óra 40p
Chleb tostowy (bez laktozy)
2óra 45p
Bułki śniadaniowe
1óra 40p
Domowe bułki do hot dogów
2óra 15p