Urządzenia i Akcesoria
Placki bananowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
30 sztuk
Składniki
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
200 g mąki pszennej
-
30 - 50 g brązowego cukru30 - 50 g cukru
-
100 g mleka
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
17.8 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
210.9 kJ /
50.4 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Słodki chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Omlet biszkoptowy
10 min