Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- 1 szczypta soli
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 250 - 300 g cukru
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g kaszy manny
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżka cukru wanilinowego - 20 g skrobi ziemniaczanej
- cukier puder, do oprószenia
- woda, do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 404.7 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 366.5 mg
Alternatywne przepisy
Piernik na ciemnym piwie
2h 35min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Babka "Trójniak"
1sa 35 dk
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka drożdżowa z lukrem
2u. 50min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2u. 5min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30 min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2j 15 menit
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min