
Urządzenia i Akcesoria
Sernik wiedeński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
jajek8
-
soli1 szczypta
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
cukru250 - 300 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
kaszy manny100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
cukier puder do oprószenia
-
woda do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
404.7 kcal /
1693.5 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
366.5 mg