Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

4.8 5.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
12 porcji

Składniki

  • jajek
    8
  • soli
    1 szczypta
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    1000 g
  • cukru
    250 - 300 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • kaszy manny
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    1 łyżka cukru wanilinowego
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
  • cukier puder do oprószenia
  • woda do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 404.7 kcal / 1693.5 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 34.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 366.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...