
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
10 g masła
-
150 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
380 - 400 g wody
-
½ czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
40 - 50 g ryżu długoziarnistego
-
130 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ - ½ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
½ łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
249.2 kcal /
1042.7 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
27.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
533.4 mg