Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

4.8 182 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • ½ ząbka czosnku
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g masła
    15 g oliwy z oliwek
  • 350 g pomidorów, z puszki
    350 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
    ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • 250 g wody
  • ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu (na 0,5 l), mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 - 2 liście bazylii, świeże
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.6 kcal / 776.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 833.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...