
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g masła
-
350 g pomidorów, z puszki
-
35 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
250 g wody
-
½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 - 2 liście bazylii, świeże
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.6 kcal /
776.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
10.9 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
833.9 mg