
Urządzenia i Akcesoria
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 porcji
Składniki
Bazyliowa śmietanka
-
liści bazylii, świeżych podartych na kawałki10 - 15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Krem z pomidorów
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół30 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki40 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
krojonych pomidorów, z puszki bez skóry400 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście1 gałązka
-
sól gruboziarnista do dekoracji kieliszków
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do zwilżenia brzegów kieliszków
-
rozmaryn, świeży gałązki (10 szt.), do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
68.2 kcal /
285.2 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
139.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska