
Urządzenia i Akcesoria
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 porcji
Składniki
Bazyliowa śmietanka
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych podartych na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Krem z pomidorów
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki bez skóry
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
350 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
sól gruboziarnista do dekoracji kieliszków
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do zwilżenia brzegów kieliszków
-
rozmaryn, świeży gałązki (10 szt.), do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
68.2 kcal /
285.2 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
139.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z pomidorów
40 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Biała sangria
45 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min