Urządzenia i Akcesoria
Guacamole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
5 porcji
Składniki
-
5 - 8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
5 - 10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
40 - 50 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
230 g awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
238.4 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
340 kJ /
81.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Tapenada
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Chimichurri
5 min
Pesto z bazylii
10 min
Pikantne aïoli
15 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min