
Urządzenia i Akcesoria
Pikantne aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek (patrz wskazówka)250 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy70 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
jajko1
-
musztardy1 łyżeczka
-
szafranu (0,1 g)1 opakowanie
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
233 kcal /
974 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska