Pikantne aïoli

Pikantne aïoli

2.4 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • 250 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    250 g oleju z pestek winogron
  • 70 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 opakowanie szafranu (0,1 g)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 233 kcal / 974 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...