Pikantne aïoli
TM5 TM6

Pikantne aïoli

2.3 (8 ocen)

Składniki

  • 250 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    lub 250 g oleju z pestek winogron
  • 70 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 opakowanie szafranu (0,1 g)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
974 kJ / 233 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy