Pikantne aïoli

Pikantne aïoli

2.4 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    250 g
    250 g oleju z pestek winogron
  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy
    70 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • jajko
    1
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • szafranu (0,1 g)
    1 opakowanie
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 233 kcal / 974 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...