Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

4.3 100 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • bakłażany (300-350 g każdy)
    2 - 3
  • oliwa z oliwek ilość do skropienia bakłażanów
  • ząbki czosnku
    3
  • pasty tahini
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
    10 - 15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 179.2 kcal / 749.6 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...