
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
bakłażany (300-350 g każdy)2 - 3
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia bakłażanów
-
ząbki czosnku3
-
pasty tahini30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)10 - 15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179.2 kcal /
749.6 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kawior z bakłażana
50 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Hummus z bobu
1 Std.
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 Std. 35 Min
Pasta z oliwek
5 Min
Tapenada
5 Min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min