Pasta z bakłażana
TM5 TM6

Pasta z bakłażana

4.2 (98 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 bakłażany (300-350 g każdy)
  • oliwa z oliwek, ilość do skropienia bakłażanów
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g pasty tahini
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
749.6 kJ / 179.2 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
22.9 g
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
11.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy