Urządzenia i Akcesoria
Pasta z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 bakłażany (300-350 g każdy)
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia bakłażanów
-
3 ząbki czosnku
-
30 g pasty tahini
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
749.6 kJ /
179.2 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
11.2 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z bobu
1 Std.
Hummus z buraka
1 Std.
Pesto z bazylii
10 Min
Hummus z groszkiem
10 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Hummus z zielonego groszku
40 Min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min