
Urządzenia i Akcesoria
Tapenada
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół120 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół2
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oliwy z oliwek30 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
237 kcal /
992.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1906.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pesto z bazylii
10 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Guacamole
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min