Tapenada

Tapenada

4.7 129 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 120 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół
  • 1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 237 kcal / 992.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1906.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...