![Tapenada Tapenada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80A5C3D6-A9B1-407E-AA96-FE14A1934DFF/Derivates/53a7b16f-f53e-416c-ae71-c00d65b643dc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 120 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 filety z anchois, z puszki, solone, przekrojone na pół
- 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1984.5 kJ / 474 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10min
Pesto z bazylii
10min
Pasta z oliwek
5 min
Hummus z domowym tahini
25min
Guacamole
15min
Focaccia
2 Std. 50 Min