
Urządzenia i Akcesoria
Tapenada
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
120 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
237 kcal /
992.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1906.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska