Tapenada

Tapenada

4.7 128 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    120 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół
    2
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • oliwy z oliwek
    30 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 237 kcal / 992.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1906.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...