
Urządzenia i Akcesoria
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
400 g
Składniki
-
3 bakłażany (ok. 300 g każdy)
-
3 łyżki oleju do skropienia bakłażanów
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka pasty tahini
-
½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
244.2 kcal /
1021.6 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
304.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z bakłażana
55 min
Tapenada
5 min
Bakłażany bhurta
30 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Sycylijska caponata
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z oliwek
5 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min