Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g kolendry, świeżej
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2638.3 kJ / 630.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1218.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa bazyliowa
20min
Lutenica
1h 50min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1h 15min
Pikantne aïoli
15min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Małże po marynarsku
1h 15min
Pisco sour
10min
Oliwa chili
10min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min
Pasta z bakłażana
55min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Empanadas z wołowiną
3h 40min