
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g kolendry, świeżej
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2638.3 kJ / 630.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1218.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
15 min
Oliwa portugalska
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Tapenada
5 min