Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g kolendry, świeżej
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2638.3 kJ / 630.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1218.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Margarita z żurawiną
5min
Tapenada
5min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Konfitura z czerwonej cebuli
40min
Klasyczne chlebki naan
1h 30min
Guacamole
15min