Urządzenia i Akcesoria
Tapenada z zielonych oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej1 gałązka bazylii, świeżej tylko liście
-
140 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 filetów z anchois, z puszki, solonych (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
742.7 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
421.5 kJ /
100.7 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pesto z bazylii
10 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Pasta z oliwek
5 min