Tapenada z zielonych oliwek

Tapenada z zielonych oliwek

4.8 160 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • bazylii, świeżej tylko liście
    1 gałązka
    1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    140 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • filetów z anchois, z puszki, solonych (opcjonalnie)
    2 - 3
  • soli (patrz wskazówka)
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • oliwy z oliwek
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 100.7 kcal / 421.5 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 742.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...