Urządzenia i Akcesoria
Guacamole z mango i żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
40 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry
-
200 - 250 g mango, dojrzałe pokrojonego na kawałki
-
300 - 350 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
50 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.1 g
Kalorie
337 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 Min
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 Std.
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Dressing limonkowo-miętowy
10 Min
Gazpacho słodko-pikantne
5 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 Std. 45 Min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 Min
Fondue serowe z bagietką
25 Min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 Min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 Min