Urządzenia i Akcesoria
Guacamole z mango i żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
40 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry
-
200 - 250 g mango, dojrzałe pokrojonego na kawałki
-
300 - 350 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
50 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.1 g
Kalorie
337 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Guacamole
15 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Tacos z krewetkami
25 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min