Zupa z kiszonych ogórków

Zupa z kiszonych ogórków

4.8 109 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g masła
  • 50 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
  • 65 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)
  • 130 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 136.9 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 970.2 kJ / 231.9 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...