Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kiszonych ogórków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
130 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
50 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
-
65 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego w kostkę (ok. 1 cm)
-
130 g ziemniaków pokrojonych na małe kawałki
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
136.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
970.2 kJ /
231.9 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Kapuśniak
50 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Krupnik
40 min
Zupa grochowa
1 godz.