Risotto al Parmigiano Reggiano

Risotto al Parmigiano Reggiano

4.9 44 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (24 mesi)
  • 45 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 240 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio), cottura 17-18 minuti
  • 55 g di vino bianco secco
  • 580 g di acqua
  • ¾ di cucchiaino di sale
    ¾ di cucchiaino di dado per brodo di carne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12 g
Kalorie 1937 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...