Risotto rosmarino e speck

Risotto rosmarino e speck

4.3 160 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 80 g di misto per soffritto
  • 100 g di speck a striscioline
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 850 g di acqua calda
  • 100 g di vino bianco
  • 10 - 15 g di sale
  • 350 g di riso Arborio (cottura 15 min.)
  • 40 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.8 g
Kalorie 2276 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 71.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...