Risotto alla parmigiana
TM5 TM6

Risotto alla parmigiana

4.7 (970 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 30 g di scalogno
  • 40 g di burro
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 820 g di acqua
  • 1 dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado di carne o vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1812 kJ / 433 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy