Risotto z parmezanem

4.5 19 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 45 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 60 g masła
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 480 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
  • 90 g białego wina, wytrawnego
  • 1230 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM lub mięsnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu, warzywnego lub mięsnego, pokruszonej
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 865.9 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1887.4 kJ / 451.1 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...