Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

4.8 22 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
  • 4 dzwonka morszczuka (120-200 g każdy)
    4 filety rybne, (dowolnych, 120-200 g każdy)
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g białego wina (opcjonalnie)
  • 250 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 731.6 mg
Białko 44.7 g
Kalorie 1538.7 kJ / 367.8 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...