
Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
150 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych (np. tymianku, rozmarynu, majeranku, bazylii, pietruszki)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
150 g bakłażana pokrojonego na kawałki (2-3 cm)
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
131.1 kcal /
548.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
14.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
593.6 mg