Arroz con calamares en su tinta

Arroz con calamares en su tinta

4.7 49 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 raciones

Składniki

  • 35 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo) y algo más picado para servir
  • 35 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ lata de calamares en su tinta (60 g)
  • 30 g de vino blanco
  • 150 g de arroz de grano redondo
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • ¼ de cucharadita de colorante amarillo
  • 400 g de caldo de pescado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 914 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1560 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...