Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de caldo de pescado
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 5 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de pimiento rojo en juliana
- 400 g de arroz de grano redondo
- 500 g de cigalas (aprox. 12 pequeñas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 12.67 g
- Węglowodany
- 54.23 g
- Tłuszcz
- 12.61 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de sepia con patatas
1h
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
35 min
Arroz caldoso para dos
1 godz. 10 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Arroz con bogavante
1h
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz empurdanés
1h
Arroz con calamares en su tinta
30 min
Arroz meloso con alcachofas y cigalas
1 godz. 10 min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz a banda
1h