Arroz con sepia y cigalas

Arroz con sepia y cigalas

4.8 478 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Fumet de cigalas
  • 500 g de cigalas enteras crudas pequeñas
  • 40 g de aceite de oliva
  • 800 g de agua
  • 1 sobre sazonador para paella
  • 1 hoja de laurel seca
Arroz con sepia y cigalas
  • 40 g de aceite de oliva
  • 50 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 500 g de sepia en trozos de aprox. 2x2 cm
  • 150 g de tomate triturado en conserva
  • 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de cayena molida (opcjonalnie)
  • 250 g de arroz de grano redondo
  • ½ cucharadita de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 6 raciones

Kalorie 2011.5 kcal / 8407.9 kJ
Białko 107.5 g
Tłuszcz 86.8 g
Węglowodany 200 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...