Arroz negro con gambones y sepia

Arroz negro con gambones y sepia

4.5 848 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 8 gambones crudos enteros
  • 700 g de agua
  • 75 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo en laminas
  • 500 g de sepia en trozos de 2 cm
  • 70 g de cebolla en trozos
  • 70 g de tomate troceado en conserva
  • 300 g de arroz de grano redondo
  • 1 pastilla de caldo de pescado
  • 2 sobres de tinta de calamar
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1008.3 mg
Białko 34.8 g
Kalorie 2370 kJ / 567 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...