Fideuá negra de calamares

Fideuá negra de calamares

4.5 212 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 150 g de cebolla cortada en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 100 g de tomate triturado en conserva
  • 500 g de calamar fresco en trozos
  • 100 g de brandy
    100 g de vino blanco
  • 3 bolsas de tinta de calamar disueltas en un poco de agua
  • 640 g de caldo de pescado
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 320 g de fideos de fideuá

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 28.3 g
Kalorie 2074 kJ / 496 kcal
Tłuszcz 15.12 g
Błonnik 4.85 g
Węglowodany 61.72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...