Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de almejas frescas
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 2 - 3 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de sepia limpia, en trozos (aprox. 2 cm)
- 2 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 750 g de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 gambones frescos
- 350 g de fideos de fideuá
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1692 kJ / 405 kcal
- Białko
- 31.48 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 11.65 g
- Błonnik
- 3.07 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con calamares
40 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Arroz caldoso
1h 15min
Guiso de sepia con patatas
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Arroz caldoso para dos
1 godz. 10 min
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Arroz con bogavante
1h
Fideuá con pollo y langostinos
30 min
Arroz con sepia y cigalas
1h