Vellutata di zucca

Vellutata di zucca

4.8 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porzione

Składniki

  • ¼ di porro
    ½ scalogno
  • 15 g di olio extravergine di oliva
    15 g di burro
  • 180 g di polpa di zucca a pezzi (1 cm)
  • 25 g di patate a pezzi (1 cm)
  • 150 g di acqua
  • 20 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 160 kcal / 669 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...