Vellutata di piselli con polpettine di ricotta

Vellutata di piselli con polpettine di ricotta

4.6 160 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

Polpettine
  • 30 g di pecorino a pezzi (2 cm circa)
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero e fredda (vedere consigli)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di maggiorana secca
Vellutata
  • 100 g di cipollotti a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di piselli freschi
    500 g di piselli surgelati
  • 500 g di acqua (vedere consigli)
  • 1 cucchiaino di sale
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.4 g
Kalorie 1008 kJ / 241 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 8.1 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...