Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di porro a pezzi
- 250 g di patate, pelate e a rondelle sottili
- 400 g di radicchio di Treviso a listarelle
- 50 g burro a pezzi
- 150 g di acqua
- 500 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- crostini di pane q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2709 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca
30 Min
Crema di finocchi
35 dk
Vellutata di zucchine con feta
50 dk
Vellutata di asparagi
45 dk
Vellutata di zucchine e zenzero
50 dk
Vellutata di finocchi e zafferano
50 dk
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 dk
Vellutata di cavolfiore
50 dk
Vellutata di verza al vino bianco
50 dk
Vellutata di porri
40 dk
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 dk
Vellutata di indivia belga e speck
50 dk