Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla bianca
- 50 g di carote, pelate e a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 1 cucchiaino di sale
- 450 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 Min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 Min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 Min
Vellutata di carote
35 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 Min
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di asparagi
45min
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di riciclo
50min