Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di verdure miste, gli scarti a pezzi di 3 cm (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di pane raffermo a cubetti, tostato (4 fette circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min
Vellutata di carote
35 min
Vellutata di zucca
30 min
Crema di broccoli e porri
45 min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata d'inverno
50 min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Vellutata di porri
40min
Vellutata di finocchi e carote
35 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min